2024-07-02

Sommarhälsning

Shutterstock 1365399596

Sommaren har närmat sig med stormsteg. Bakom oss har vi lämnat en fantastik maj månad, de gula rapsfälten och juni månads midsommarfirande och start på sommarlov. Nu står vi på tröskeln för semestrar, bad och långa sommarkvällar .

 

Det är också en tid där många stressar mellan att hinna med så mycket möjligt och samtidigt vara överallt, medan andra bara längtar efter stundande ledighet, långa sommarkvällar, resor och tid med familj och vänner.

 

Dock, vet vi alltför väl att sommaren också kan innebär det motsatta för många. En period visserligen fylld av stress, men en stress ofta förknippad med oro och ensamhet. För inte alla har vare sig ekonomi, ork eller nätverk att berika sin tillvaro med under denna sommarperiod.

 

Vårt uppsökande ombud Lisa, är mycket väl förtrogen med detta och möter dagligen personer där de gemensamt gör saker för att öppna till en meningsfull vardag med aktiviteter. Vi har frågat Lisa om hon skulle vilja sätta samman några förslag på vad man kan göra, och det gjorde hon bravur.

 

Kika gärna in på listan för ”hemestertips” och bli inspirerade ni också! PDF Tips På Hemester

 

Vill ni veta mer vad Lisa kan finnas till för så kan ni kontakta Lisa

Du når Lisa via:

lisa.holmstrom@po-skane.org

Mobil: 0733 – 09 47 33

Semester: 1/7–14/7 (V 27 + 28)

Lisa Holmström, uppsökande ombud                          

Våra personliga ombud finns i 16 av våra skånska kommuner och det kan inte nog sägas hur stolta vi är över våra medarbetare! Varje dag finns och verkar de för människor i utsatta situationer. Ofta får vi återkopplingar från klienter. Det uppskattas mycket! Vi kan verkligen påstå att de gör skillnad-varje dag.

Sommartid betyder också semestertid för våra personliga ombud. Det kan vara bra att veta att om man behöver nå kontakt med ett PO (personligt ombud) i sommar så finns information på varje ombuds mobil eller mejl, vem kan man vända sig till. Det vill säga om de själva inte är i tjänst. Verksamheten kommer med andra ord inte hålla semesterstängt, om än vi är i gång i mindre skala.

                                                                                      

                                                                                       En del av vår personalgrupp

 

Några slutgiltiga ord…

Vi lever i en dynamisk tid och den kan vara utmanande. Vikten av att visa medmänsklighet och omtanke om varandra, är kanske viktigare nu än någonsin.

Vågar vi bjuda upp er till en utmaning?

Vore det inte fantastiskt om vi alla kunde bidra med att just i sommar stanna upp och säg ”Hej” till en medmänniska. Ibland är den enklast kommunikationen mellan två människor ett leende. Vi kan nästan utlova att ni kommer kunna beröra och ge glädje med denna enkla gest.

I höst väntar nya tag och vi återkommer här med mer spännande händelser som pågår inom verksamheten och våra uppdrag/projekt. Vi kan utlova det kommer bli en spännande höst!

Med dessa rader vill önska er alla en riktigt fin sommar-var rädda om er!

 

Camilla & Ewa

 

 

Fler nyheter

2024-07-02

Sommarhälsning

Läs mer

2024-02-21

Inspirerande och hjälpsamt möte

Läs mer

2024-02-12

Dialogträff i Lund

Dialogträff i Lund angående vår rapport om brister och systemfel!

Läs mer

2023-12-07

Tips för anhöriga!

Nka har en webbsida full med information!

Läs mer

2023-11-21

Kartläggning av personligt ombud

För en tid sedan publicerade Socialstyrelsen sin kartläggning och analys av personligt ombud.

Läs mer